Cum Îl poți cunoaște pe Dumnezeu?

Aceasta este cea mai importantă chemare a omului în această viață.
Cunoașterea Creatorului este posibilă. Dumnezeu te așteaptă în părtășia cu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

1. IUBIREA LUI DUMNEZEU

Tu ești creat după chipul lui Dumnezeu, pentru slava Sa. De aceea, El dorește ca tu să dobândești chipul Său și să umbli în voia Sa.

Biblia spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. ” (Ioan 3:16).

Isus a spus: „Am venit ca oile mele să aibă viață și să o aibă din belșug”

 

2. TU AI NEVOIE DE MÂNTUIRE
Toți oamenii sunt păcătoși și separați de Dumnezeu. Păcatul ne-a înstrăinat de Creator și ne-a condus spre un mod de viață care a adus lumea noastră în starea în care o cunoaștem astăzi: suferință, ură, războaie, poluare, sărăcie etc. 
Cu toții am făcut în viață lucruri de care ne este rușine. Am gândit sau spus cuvinte care au rănit. Biblia numește toate acestea simplu: „păcat”.

„Toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23).

Mai mult decât atât, consecința păcatului este moartea, separarea spirituală de Dumnezeu (Romani 6:23).

 

3. ISUS ESTE RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU
Dumnezeu l-a trimis pe Isus să moară pentru păcatele tale. Aceasta este vestea bună: Isus a murit în locul nostru, astfel încât să putem avea o relație cu Dumnezeu și să fim cu El pentru totdeauna.

Dumnezeu Şi-a dovedit dragostea faţă de noi prin faptul că, în timp ce noi eram păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. ” (Romani 5: 8).

Dar planul lui Dumnezeu nu s-a încheiat cu moartea Sa pe cruce. El a înviat din nou și trăiește veșnic!

„Isus Hristos a murit pentru păcatele noastre. … A fost îngropat. … El a fost înviat în a treia zi, conform Scripturilor ”(1 Corinteni 15: 3-4).
Isus este singura cale către Dumnezeu, pentru că este singurul care a venit de la Tatăl și a trăit o viață desăvărșită, nu doar vorbindu-ne, ci arătându-ne prin exemplul Său cum să Îl cunoaștem pe El. 

Isus a spus: „Eu sunt calea și adevărul și viața; nimeni nu vine la Tatăl, ci prin Mine ”(Ioan 14: 6).

 

4. ROAGĂ-TE ȘI ACCEPTĂ DOMNIA LUI
Dumnezeu te iubește și dorește ca tu să devii cu adevărat copilul Său. Poți face aceasta într-un mod simplu, prin a îți preda viața în mâna Lui, rugându-L să te facă un om nou.

Prin pocăință omul își recunoaște eșecul, își asumă consecințele păcatelor sale și imploră îndurarea lui Dumnezeu. Vestea bună este că o inimă care se căiește de păcatele sale va primi din belșug îndurarea lui Dumnezeu, despre care Biblia spune că nu obosește iertând. El te așteaptă! 

Rugăciunea înseamnă pur și simplu să stai de vorbă cu Dumnezeu. El te cunoaște. Ceea ce contează este atitudinea inimii tale, onestitatea ta. 

Te invit chiar acum să rostești rugăciunea aceasta pentru a-L accepta pe Isus ca Mântuitor:

„Doamne Isuse,
Îmi pare rău pentru păcatele din viața mea. Mulțumesc că ai murit pe Cruce pentru mine, eliberează-mă de toate păcatele mele și iartă-mă astăzi. Te rog, intră în viața mea și mă umple cu Duhul tău Sfânt. Fii cu mine pentru totdeauna.
Multumesc, Isuse! „

Te-ai rugat? Contactează-ne!