Creștinul adevărat are o dublă cetățenie, motiv pentru care loialitatea sa este mereu pusă la încercare. Fiindcă creștinul este un cetățean al cerului, el va intra în conflict cu împărăția lumească. Din această postură el respinge naționalismul idolatru, acea ideologie care pune valorile naționale deasupra semenilor și chiar îi marginalizează pe ceilalți.

Dar faptul că el aparține Împărăției lui Dumnezeu nu anulează responsabilitatea de a își aduce aportul la dezvoltarea națiunii pământești. Dimpotrivă, creștinul va lua parte la consolidarea națiunii, la dezvoltarea societății, la promovarea adevăratelor valori.

Creștinul se roagă pentru autoritățile naționale

Avem datoria de a ne ruga pentru țară, nu doar pentru credincioși. Până și evreilor plecați în exil, în Babilon, Dumnezeu le-a cerut să se roage pentru țara în care ei erau atunci captivi:

Urmăriți binele cetății în care v-am dus în robie și rugați-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei! (Ieremia 29:7)

Noul Testament ne învață să ne rugăm pentru tot felul de personalități care sunt în guvernele lumii, creștini sau păgâni. (1 Timotei 2:1-4)

1 Timotei 2:1-2  Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea.

Creștinul trăiește conform principiilor Împărăției lui Dumnezeu

Noi putem fi un Daniel, o Estera, un Iosif în națiunea noastră. Lumea este a lui Dumnezeu, intrați în piața publică și trăiți pentru Dumnezeu. Noi suntem în lume, dar nu din lume. Sursa și identitatea noastră să nu sunt legate de lumea aceasta.

Mandatul creștinului este să fie sarea și lumina lumii. Munca noastră zilnică are importanță fiindcă contează înaintea lui Dumnezeu.

Creștinul are o voce profetică pentru lumea aceasta

Noi nu trăim pentru prezent. Biserica așteaptă manifestarea slavei depline a lui Isus Hristos. Lucrarea noastră este „…până ce va veni El…”
În noua creație va fi răscumpărat tot ceea ce are valoare veșnică, tot ce am făcut pentru slava lui Dumnezeu.

 

Recent Posts

Cum poți căpăta iertarea păcatelor

Cum poți căpăta iertarea păcatelor

Păcatul a fost tragedia prin care omul i-a supus voința și rațiunea sa diavolului. Căderea în păcat l-a dezbrăcat pe omul care purtase chipul lui Dumnezeu și care trebuia să stăpânească peste toată creația. În dragostea Sa, Dumnezeu a pregătit un plan de salvare...

citește mai mult
Cum Îl pot cunoaște pe Dumnezeu

Cum Îl pot cunoaște pe Dumnezeu

În concluzie, Sfânta Scriptură este un prim mijloc prin care Dumnezeu se descoperă ființei umane. Apoi experiențele supranaturale ne pot conduce la o transformare radicală a vieții datorită implicării lui Dumnezeu într-o anumită situație din viața noastră. Și în final, viața lui Isus Hristos este modelul după care trebuie să ne ghidăm atunci când vrem să-L cunoaștem pe Dumnezeu.

citește mai mult
Ce este adevărata pocăință?

Ce este adevărata pocăință?

Cel mai bun mod prin a înțelege ce este pocăința este de a înțelege mai întâi ce nu este aceasta. A te pocăi nu înseamnă a adera la credința a unei biserici sau a respecta un set de reguli morale ale unei grupări creștine. Pocăința are de-a face cu căința de păcat, cu...

citește mai mult