Centrul Comunitar

Centrul Comunitar Medgidia este un spațiu destinat activităților sociale, culturale, educative și recreative. El a luat ființă în anul 2000 prin parteneriatul cu Ben Kubassek (www.kubassek.com)

Activitățile desfășurate prin Centrul Comunitar:

  • Programul de alfabetizare cu copiii romi care nu merg la şcoală. Ei vin patru zile pe săptămână şi primesc mic dejun şi prânz. După prânz avem un program de lecţii care se adresează copiilor cu vârste între 2 şi 15 ani. Acum sunt aproximativ 25 de copii care participă zilnic la acest program. Toţi copiii sunt spălaţi şi primesc haine curate săptămânal. De asemenea învăţăm deprinderile de bază pentru igienă.
  • Programul de mentorare a copiilor din sate care merg la şcoală dar sunt în urmă. Acetși copii provin din familii care se află în criză. Copiii primesc mic dejun şi prânz în fiecare zi şi sunt spălaţi săptămânal. Aceşti copii primesc mentorare specială din partea echipei şi ajutor individual şi consiliere de familie. Avem 4 angajaţi full time din biserică care slujesc în aceste programe. Bugetul este de 500$ pe lună. Avem o menajeră care lucrează full time 5 zile pe săptămână şi face curăţenie pe o suprafaţă de … . Bugetul este de 100$.
  • Cazare pentru echipe care vin pe termen scurt. La Centrul Comunitar se cazează toate echipele care vin să slujească în Medgidia. 4 voluntari gătesc în fiecare săptămână şi au grijă ca în fiecare zi să existe o masă caldă.
  • Cafeneaua va fi folosită ca instrument pentru evanghelizare la Centrul Comunitar.
  • Camera multifuncţională. Această cameră este pentru echipe şi tineri din biserică care doresc un loc în care să se întâlnească, dar mai poate fi folosită şi ca spaţiu în care se desfăşoară evenimente mai mari, cum ar fi consultaţii medicale şi alte evenimente evanghelistice.
  • În faza de reorganizare se află şi o clinică/farmacie unde un doctor din zonă face voluntariat şi consultă peste 2000 de pacienţi pe lună, iar medicamentele distribuite sunt gratuite pentru toţi pacienţii.
  • Avem şi o bibliotecă orășenească în care sunt şi cărţi creştine, preucm şi 5 computere care pot fi utilizate gratuit.

Centrul comunitar in fotografii

Etaj Centrul Comunitar Parter Centrul Comunitar

Cindy Getchman este coordonatorul Centrului Comunitar din Medgidia. Ea a dezvoltat o echipă care implementează în mod curent viziunea pentru proiectele sociale și educative care se desfășoară în cadrul Centrului Comunitar din Medgidia.

Aptitudini

Postat pe

decembrie 23, 2020

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.